FAQ : veel gestelde vragen

 

1.  De wedstrijdkaarten

Zitten we bij elkaar in het stadion?

Zitplaatsen zijn tot en met 3 personen altijd gegarandeerd bij elkaar, en niemand zit alleen. Bij meerdere personen zorgen we dat iedereen zo dicht mogelijk bij elkaar zit. Meestal is dit geen probleem, maar dat hangt af van de groepsgrootte en de aard van de wedstrijd.

2.  Boeken

Kan ik na het boeken de reis alsnog annuleren?

Het herroepingsrecht dat op inernet geldt is niet geldig voor reizen. Als u uw voetbalreis via mail of telefoon hebt geconformeerd, zijn de verschillende reisonderdelen al op uw naam gezet en daarom niet zomaar te annuleren. Als u onverhoopt toch uw reis na uw boeking wil annuleren vragen we u contact met ons op te nemen. De mogelijkheden om reisonderdelen te annuleren en geld terug te ontvangen van onze leveranciers kan per reis verschillen. We bekijken graag voor u de mogelijkheden.

Hoe kan ik een arrangement boeken?

Als u de gewenste voetbalreis via onze offertemodule heeft samengesteld kunt u er voor kiezen om direct te boeken of om eerst een vrijblijvende offerte aan te vragen. Deze offerte krijgt u direct binnen en kunt u boeken door deze ingevuld naar ons terug te sturen per post, fax of e-mail. Elders op onze website wordt stap voor stap verder uitgelegd hoe een normaal boekingsproces verloopt.

Is het mogelijk de reis op het kantoor van Soccer Travel te boeken?

Dat is uiteraard mogelijk. U bent van harte welkom op ons kantoor in Amsterdam voor advies. Wij zijn aanwezig van van 9.00 tot 17.00 uur van maandag t/m vrijdag.

Kan ik ook telefonisch reserveren?

Helaas is het niet mogelijk telefonisch te reserveren. Wij hebben een schriftelijke bevestiging ( per mail ) van uw nodig om al uw reisonderdelen in te boeken. Tevens is het  belangrijk geen fouten te maken in de door te geven persoonsgegevens, vandaar dat we vragen uw boeking via de website of door een ingevulde offerte aan ons door te geven.

Wat gebeurt er na mijn boeking?

Als uw online uw boeking hebt voltooid of bevestigend op onze offerte hebt gereageerd ontvangt u na uw boeking binnen 24 uur een bevestiging van uw boeking per mail. In deze bevestiging worden ook alle gekozen vluchten, hotels en eventuele extra´s bevestigd.
Uiterlijk 14 dagen voor vertrek ontvangt u per e-mail de reispapieren van ons (PDF bestand) Hierin vindt u informatie als:

Bevestiging van de vlucht met aanwijzingen om in te checken op de luchthaven. Het gaat hierbij om e-tickets van de luchtvaartmaatschappij. U ontvangt dus geen vliegtickets in huis.

Bevestiging van uw hotel. U ontvangt een bevestigingscode en vouchers. U kunt ook bij het hotel inchecken op vertoon van uw paspoort (indien nodig kunt u ook de vouchers tonen).

Bevestiging van uw voetbalkaarten. We bevestigen uw boeking van de voetbalkaarten. De voetbalkaarten worden een dag voor de wedstrijd per koerier bezorgd in het hotel.

Komen er nog extra kosten bij de op de website weergeven prijzen?

Er komen geen extra kosten bij. De prijzen op onze website en in de offerte zijn netto prijzen.

3.  Betalen
 
Hoe kan ik betalen?

Als u online boekt kunt u direct via ons online betalingssysteem betalen via Ideal of met uw credit card. Als u bevestigend op een offerte van Soccer Travel hebt gereageerd  ontvangt u van ons een factuur. Deze kunt u met behulp van internet bankieren naar ons over maken. In de factuur staat precies uitgelegd naar welk rekeningnummer u het bedrag kunt over maken.

Wanneer dien ik te betalen?

Binnen 14 dagen van de ontvangst van de factuur dient u 50% van het factuurbedrag betaald te hebben. Het restbedrag dient 6 weken voor vertrek betaald te zijn. Wanneer u binnen 6 weken voor de wedstrijddatum boekt, is direct het gehele factuurbedrag verschuldigd.

4.  Prijzen

Is er een groepskorting mogelijk?

Wij zijn gaarne bereid mee te denken en te werken aan het goedkoper maken van een reis voor meerdere personen. Een groepskorting is geen vanzelfsprekendheid, maar in de praktijk is gebleken dat er bij groepen vanaf 6 personen vaak een korting kan worden gegeven.

Krijgen kinderen korting?

Alleen bij voetbalreizen naar de Premier League bestaat de mogelijkheid tot het geven van een korting voor kinderen tot 15 jaar.

Hoe kan het dat de prijzen van voetbalreizen fluctueren?

 Dit komt voornamelijk door stijgende vluchttarieven bij de luchtvaartmaatschappijen. Als er meer stoelen zijn geboekt op een bepaalde vlucht verhogen de luchtvaartmaatschappijen de prijs voor de overgebleven stoelen. Naarmate de datum van vertrek dichterbij komt zullen dus ook onze verkoopprijzen voor een voetbalreis inclusief vlucht stijgen.  Hoe eerder u boekt, hoe beter de prijzen die we kunnen bieden. Als uw reis bevestigd is kunnen de vluchtkosten uiteraard niet verder stijgen.

Zijn de afgebeelde prijzen per persoon?

Alle prijzen op onze site zijn per persoon maar zijn gebaseerd op een boeking van minimaal twee personen.

5.  Vlucht

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

Bij uw vlucht is standaard handbagage inbegrepen. U kunt ervoor kiezen om tegen een toeslag bagage in te checken. Voordeel van vliegen met alleen handbagage is de tijdwinst bij vertrek (sneller inchecken) en aankomst (niet wachten op uw koffer).

Vanaf welk vliegveld vlieg ik?

Onze reizen kunt u geheel op naar wens samenstellen. In uw aanvraag per offerte kunt u uw geprefereerde vluchthaven en vluchttijden aangeven. Het is ook mogelijk vanuit België of Duitsland naar uw plaats van bestemming te vliegen.

Is het mogelijk zelf een vlucht te boeken?

Het is uiteraard mogelijk zelf uw vervoer te organiseren.

6.  Hotel

Ligt het hotel in het centrum?

We bieden bij al onze voetbalreizen een centraal gelegen 3 of 4 sterren hotel aan. Tijdens het boekingsproces kunt u zelf het hotel naar uw keuze uitkiezen.

Ligt het hotel bij het stadion?

In het algemeen geldt dat de wijken waarin de stadion liggen niet de leukste wijken zijn om te verblijven. Dankzij onze kennis van alle speelsteden hebben wij voor u hotels geselecteerd in de leukste wijken met vele restaurants, bars en winkels.

Is het verblijf inclusief ontbijt?

Dit verschilt per speelstad. U kunt tijdens het boeken kiezen voor een verblijf inclusief of exclusief ontbijt. Steden als bijvoorbeeld Barcelona en Madrid beiden zoveel goede ontbijtgelegenheden dat we u de mogelijkheid bieden zelf te bepalen of u een hotelovernachting met of zonder ontbijt wilt boeken.

7.  Verzekeringen

Is het mogelijk een reisverzekering te boeken?

In samenwerking met onze partner de Europeesche bieden we u de mogelijkheid om een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Deze optie kunt u per offerte aanvragen.

Is het mogelijk een annuleringsverzekering te boeken?

 Onze annuleringsverzekering met optie “samengestelde reis“ biedt  dekking tegen uitval van één van de reisonderdelen. Wijzigings- of annuleringskosten bij het verplaatsen van de geboekte wedstrijd, een afgelaste wedstrijd of een geannuleerde vlucht worden dan vergoed. Vanuit onze ervaring is gebleken dat veel wedstrijden in de Premier League i.v.m. tv rechten worden verplaatst. Ook komt het geregeld voor dat door extreem weer vluchten worden geannuleerd.  Wij raden we u ten zeerste aan deze verzekering af te sluiten. Voor meer informatie over de voorwaarden kunt u contact met ons opnemen.

8. Transfers

Zijn er transfers inbegrepen bij de reis?

Onze reizen zijn standaard exclusief transfer. U ontvangt bij uw reispapieren routebeschrijvingen op maat. We vermelden daarin hoe u van vliegveld naar hotel, en hotel naar stadion kunt afreizen.

Hoe kan ik het best van het hotel naar het stadion reizen?

U ontvangt bij uw reispapieren routebeschrijvingen op maat. We vermelden daarin hoe u van vliegveld naar hotel en hotel naar stadion kunt afreizen. In het algemeen is te zeggen dat de stadions buiten het echte stadscentrum liggen. Daarom ligt uw hotel in de meeste gevallen niet op loopafstand van het stadion. Gezien de grote toestroom aan mensen in betrekkelijk korte tijd, adviseren we u om met openbaar vervoer af te reizen naar het stadion. Het gaat hierbij meestal om een metro- of busrit van zo’n 10-15 minuten. De informatie over de route naar het stadion ontvangt u dus van ons bij uw reispapieren.

9. De wedstrijd

Wanneer wordt de definitieve datum van de wedstrijd vastgesteld?

Dit verschilt per land. In Spanje wordt de tijd pas 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt. Omdat de wedstrijd op zaterdag- of zondagavond wordt gespeeld, kunt u de wedstrijd altijd bezoeken met het reisschema dat we u aanbieden.  De wedstrijden voor de andere competities wijzigen minder vaak en de wedstrijdtijden zijn in de meeste gevallen zes weken voor de speeldatum definitief.